KOKSIJDE - Marianne Vos heeft er alle begrip voor dat ze is gebombardeerd tot de grote favoriete voor de wereldtitel veldrijden bij de vrouwen.

Maar de Brabantse rekent zich ondanks haar 15 overwinningen op rij zeker nog niet rijk. ''Een wereldtitel haal je echt niet zomaar even op. Het blijft toch een koers en er moet nog gereden worden. Ik zal zondag echt wel gespannen zijn’’, keek Vos vrijdag vooruit naar de WK in Koksijde.

Vos is niet echt een liefhebber van het zandparcours in de Belgische kustplaats. ''Maar het zand is wel iets vaster dan tijdens de wereldbeker in november. Je kunt nu iets meer fietsen. Dat is wel in mijn voordeel. Al is het wel afwachten hoe het parcours er zondag bij ligt.’’

Landgenote Daphny van den Brand geldt als belangrijkste concurrente voor Vos. Zij voelt zich wel thuis in de 'zandbak' en rijdt zondag bovendien haar laatste WK.

''Op dit parcours met al die sporen moet je vooral je eigen wedstrijd rijden. Maar we zullen elkaar zeker helpen waar het kan'', zei Vos. ''Al zal ik zeker niets weggeven. Het is toch een WK en Daphny wil ook zeker geen kadootjes. Ook haar laatste titel wil ze zelf verdienen.''