APELDOORN – Willy Kanis heeft donderdag op de nationale baankampioenschappen goud veroverd op de keirin. De Kampense bleef in de finale Yvonne Hijgenaar (zilver) en Shanne Braspennincx (brons) voor.

Dinsdag pakte Kanis al de titel op de kilometer. Een dag later verloor ze verassend haar sprinttitel aan Hijgenaar. “Of dit die tweede plaats van gisteren goed maakt? Nee, zo zie ik het niet,” zei de 27-jarige baanwielrenster tegen NUsport. “Ik zie dit meer als een training.”

“Natuurlijk is het leuk om een titel te winnen, maar dit is niet de titel waar je echt voor rijdt. Het gaat om de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Dat is mijn doel en daarvoor ben ik nu aan het bouwen. Deze titel is vooral een bevestiging dat het goed gaat.”

De keirin is een van de vijf onderdelen die volgend jaar bij de Spelen op het programma staan. Kanis wil ook op de sprint en de teamsprint (met Hijgenaar als partner) Londen halen. Kanis: “Yvonne reed ook goed. Dit is een teken dat we op de goede weg zijn.”