HEUSDEN-ZOLDER - Wereldkampioene Marianne Vos heeft maandag opnieuw een veldrit op haar naam gebracht.

De Brabantse renster won de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Heusden-Zolder. Ze kwam solo over de finish voor Daphny van den Brand en Sanne van Paassen.

Vos zegevierde vrijdag in Diegem. In Essen en Namen eiste ze ook al de overwinning op.

Van den Brand behield door haar tweede plaats de leiding in de tussenstand van de wereldbeker.

Boom

Bij de mannen eindigde Lars Boom als zevende. De Raborenner zorgde hiermee voor de beste Nederlandse klassering in de cyclus van dit seizoen.

Boom won de wedstrijd vorig jaar. Hij reed toen zijn eerste veldrit van het seizoen. Ook dit keer had hij een goede start. Hij fietste enige tijd mee in de kopgroep, maar moest daarna wat terrein prijsgeven.

De zege was voor de Belg Kevin Pauwels. Hij bleef in een spannende sprint de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar net voor.

Nys

Sven Nys finishte als derde. Hij maakte in de laatste ronden deel uit van een kopgroep met Pauwels en Stybar, maar hij ging in de laatste bocht voor de eindstreep onderuit en kon niet meesprinten om de winst.

Pauwels en Nys hebben nu beiden drie wedstrijden in de wereldbeker gewonnen. Met zijn winst in Heusden-Zolder nam Pauwels de leiding over van Nys.

Het verschil tussen de twee bedraagt tien punten. Er staan dit seizoen nog twee wedstrijden op het programma, in Lievin en Hoogerheide.