HAMME-ZOGGE - De Tsjechische veldrijder Zdenek Stybar heeft zondag de wedstrijd uit de Superprestige in Hamme-Zogge gewonnen.

De wereldkampioen kwam solo als eerste over de finish. De Belg Kevin Pauwels versloeg Sven Nys in de sprint om de tweede plaats. Het was voor Stybar zijn eerste grote zege van dit seizoen.

"Deze zege doet echt deugd, ik heb genoten van het vele applaus in de laatste ronde", aldus Stybar.

Verrast

De Tsjech was verrast dat hij succes had met zijn versnelling. ''Ik dacht dat er wel enkele renners zouden meegaan, maar plots zat ik alleen. Ik heb twee ronden alles gegeven. Het was echter een lange weg tot de finish en ik vreesde dat ik het niet zou volhouden."

"Het voordeel was wel dat ik op veel plaatsen kon zien waar de anderen zaten en mijn tempo wat kon aanpassen aan hun snelheid. Al drie weken zeg ik dat ik me steeds beter voel, nu hoop ik dat ik echt vertrokken ben. Anderzijds besef ik dat ik hier een vijftiental seconden cadeau heb gekregen, wat het een stuk eenvoudiger maakte."

Jammer

De concurrentie zat vooral naar elkaar te kijken toen Stybar versnelde. ''Dat was jammer'', stelde Nys vast. ''Op het snelle parcours was er daarna niet veel meer aan te doen.''

De Belg Niels Albert eindigde als vierde. Hij won de eerste tweede wedstrijden uit de cyclus. Hij blijft nog wel leider in de tussenstand met drie punten voorsprong op Nys.