AMSTERDAM - Vacansoleil-DCM is ook volgend jaar te zien in de WorldTour-wedstrijden. De Nederlandse wielerploeg kreeg dat vrijdag bevestigd.

Teammanager Daan Luijkx liet aan De Telegraaf weten dat hij een brief van de UCI, de internationale wielerunie, had ontvangen waarin hem werd gezegd dat zijn ploeg ook in 2012 welkom is.

Vacansoleil-DCM kreeg in 2011 in principe al een licentie voor drie jaar, maar de UCI toetst elk jaar de ploegen om te zien of er nog aan alle voorwaarden wordt voldaan.

En hoewel de licentiecommissie eerst nog enkele vraagtekens had, bleek alles in zowel financieel als sportief opzicht uiteindelijk in orde.

"In de tussentijd is er geen contact geweest. We hebben dus ook geen nadere toelichting hoeven geven. Dat was ook niet nodig, want wij geven altijd alles door aan de UCI. Deze onzekerheid was wel vervelend voor de sponsors", aldus de Luijckx.

Zevende

Vacansoleil-DCM, met in de gelederen onder meer Johnny Hoogerland, Wout Poels en Rob Ruijgh, staat momenteel zevende op de ranking van wielerploegen. 

Om voor een World Tour-licentie in aanmerking te komen, moeten teams voldoen aan sportieve, financiële, ethische en administratieve criteria.