Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Project 1t4i hoopt op promotie door verdwijnen Geox

AMSTERDAM - Project 1t4i komt wellicht toch in aanmerking voor een plaats in de WorldTour van 2012.
Door NUsport

De formatie schitterde dinsdag door afwezigheid op de lijst die de UCI publiceerde van twintig ploegen die op basis van de prestaties van de gecontracteerde coureurs voor 2012 kans maken op een plaats in de eredivisie van het wielrennen.

Project 1t4i, zoals het oude Skil-Shimano heet tot de nieuwe sponsor in het voorjaar wordt bekendgemaakt, staat 21e op de prestatietabel van de UCI. Slechts vier punten kwam de equipe van teammanager Iwan Spekenbrink tekort voor een plek in de top twintig.

Geox

De lijst van de UCI kent in Geox, dat afgelopen week bekendmaakte zich terug te trekken uit het wielrennen, echter een ‘levend lijk’. Als de ploeg van Juan José Cobo en Denis Mentsjov geen sponsor vindt, is de kans aanwezig dat Project 1t4i een plekje opschuift.

“We waren verplicht om Geox op te nemen in die lijst”, meldt een zegsman van de UCI aan Cyclingnews. “We weten simpelweg nog niet wat er met hen gebeurt."

Vreemd

Spekenbrink vindt het een vreemde situatie. “Het is raar dat Geox ertussen staat, nu wordt een ander team de kans ontnomen om te proberen een WorldTour-licentie te krijgen.”

De UCI sluit niet uit dat de 21e ploeg alsnog ‘promoveert’. “Alles is mogelijk. Het kan ook zo zijn dat Geox wordt opgevolgd door een andere sponsor.”

Op z'n vroegst maakt de UCI op dinsdag 1 november de samenstelling van de WorldTour bekend. De kans is groot dat er nog vele beroepsprocedures volgen en dat er pas medio december duidelijkheid is.

Aanbevolen artikelen