AMSTERDAM - Juan Mauricio Soler is vier maanden na zijn crash in de Ronde van Zwitserland ontslagen uit het ziekenhuis. De 28-jarige Colombiaan kwam half juni zwaar ten val en werd met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen.

Soler werd daarna een tijd kunstmatig in coma gehouden, maar inmiddels gaat het dus een stuk beter.

De winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France van 2007 blijft naar verwachting nog een maand in Spanje om te revalideren, waarna hij terugkeert naar zijn geboorteland.

"Dat lijkt lang, maar eigenlijk is het weinig als je ziet wat we de laatste maanden door hebben moeten maken", zegt zijn vrouw Patricia Flores tegen de Colombiaanse wielerwebsite Revistamundociclistico. "We zijn erg blij, want dit is een volgende stap in Mauricio's herstel."

Stoeprand

In de door Rabo-renner Steven Kruijswijk gewonnen zesde etappe in Zwitserland miste Soler een bocht in een lichte afdaling en belandde met zijn hoofd op een stoeprand.

De coureur die rijdt voor het Spaanse Team Movistar liep naast hoofdletsel ook enkele breuken op. Of Soler overweegt op termijn terug te keren in het wielerpeloton is niet bekend.