ESTACION DE MONTANA MANZANEDA - De Rabobankploeg trok in de elfde Vuelta-rit op twee fronten ten aanval. De Spanjaard Luis Leon Sanchez zat mee in een ontsnapping en eindigde uiteindelijk als derde.

Daarachter deed Bauke Mollema pogingen tijdwinst te pakken op zijn concurrenten door vanuit de groep der favorieten te demarreren. Die opzet slaagde deels.

Mollema geraakte niet uit de groep, maar zag wel dat een enkele concurrent moest lossen.

Hij steeg in het klassement naar de zesde plaats. ''Weer een stapje dichter bij de trui'', sprak ploegleider Erik Dekker.

Tom-Jelte Slagter en Steven Kruijswijk verrichten belangrijk knechtenwerk voor Mollema. Kruijswijk moest zijn inspanningen uiteindelijk bekopen met enkele plaatsen verlies in het klassement.

Indrukwekkend

Hij zakte naar de vijfentwintigste plek, maar daar kon Dekker mee leven. "Dat is part of the game'', zei hij op de eigen website.

''Wat Tom-Jelte deed was heel indrukwekkend, maar ook Steven heeft het nodige gedaan. Als je zo aanvalt, kun je tegen dergelijk verlies oplopen. Maar dat is niet erg, met het klassement van Bauke als doel in ons achterhoofd."

Donderdag wacht een op het oog minder zware etappe, met slechts twee klimmetjes van de derde categorie. Dekker: "Ik reken dan ook een beetje op een sprint.''