SAN LORENZO DE EL ESCORIAL - Bauke Mollema gaat weer werk maken van zijn klassement in de Ronde van Spanje. Dat zei de Raborenner zaterdag na zijn knappe derde plaats in de achtste etappe. 

De Groninger kwam als derde aan op de steile slotklim in San Lorenzo de El Escorial achter de Spaanse winnaar Joaquin Rodriguez en de Italiaan Michele Scarponi.

In de stand steeg hij naar plaats acht. ''Helaas kon ik op het allersteilste stuk Rodriguez niet volgen'', zei Mollema. ''Het was echt loeizwaar, maar dit explosieve werk ligt me wel.''

Mollema kwam in de etappe van vrijdag nog hard ten val en bezeerde daarbij zijn schouder en nek, maar het belette hem niet alert mee te fietsen in de bergetappe, die eindigde met stijgingspercentages van boven de twintig procent.

Bizar zwaar

''De slotkilometer was bizar zwaar. Zulke steile wegen kom je maar één keer per jaar tegen en nu lagen er op sommige stukken ook nog kasseien."

"Ik hoopte voor de overwinning mee te doen en denk dat ik dat ook best behoorlijk heb gedaan. In de laatste 100, 200 meter kon ik weer wat versnellen en alsnog twee man passeren."

Mollema hoopt in de bergetappe van zondag weer vooraan te zitten. ''Ik voel dat de benen en conditie goed zijn. Van het klassement heb ik wel een doel gemaakt.''