AMSTERDAM - Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de data voor de verhoren in de clenbuterol-zaak rond Alberto Contador vastgesteld op 21 tot en met 24 november. Ze zullen plaatsvinden in het Zwitserse Lausanne.

Contador testte positief op clenbuterol tijdens de Ronde van Frankrijk in 2010, maar werd niet geschorst door de Spaanse wielerbond (RFEC) . Zowel de UCI als dopingagentschap WADA legde de zaak daarna neer bij het CAS.

De verhoren zouden in eerste instantie plaats vinden in juni, maar werden later uitgesteld tot augustus. Contador was daardoor in staat om deel te nemen aan de afgelopen editie van de Tour, waarin de Spanjaard vijfde werd.

Na afloop van de Tour kondigde het CAS wederom aan dat de verhoren waren uitgesteld, dit keer tot november. Dit gebeurde na overeenstemming tussen de UCI, RFEC en Contador zelf.

Bewijsmateriaal

Dit uitstel gaf de partijen de gelegenheid om meer bewijsmateriaal te verzamelen. Vooral op wetenschappelijk gebied - Contador claimt de stof via vervuild vlees in zijn lijf te hebben gekregen - zijn er nog veel twijfels.

Mocht Contador schuldig bevonden worden, dan raakt hij zijn Tourzege van 2010 kwijt. Andy Schleck is in dat geval de winnaar van die editie.