AMSTERDAM - Marcel Kittel heeft de zevende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Duitse sprinter van Skil-Shimano won de sprint, die werd ontsierd door een massale valpartij.

Op zo'n 250 meter van de finish kwam Tyler Farrar ten val en die nam vele renners achter hem met zich mee. Kittel sprintte met Peter Sagan en Oscar Freire voor de dagzege, maar was ongenaakbaar.

De hele dag zag het er al naar uit dat de etappe in een massasprint zou eindigen. Al na een paar kilometer ontstond er een kopgroep van vier renners die de zegen kreeg van het peloton. Luis Ángel Maté, Steve Houanard, Julien Fouchard en Antonio Cabello hadden een maximale voorsprong van negen minuten.

Laag tempo

Het tempo lag gedurende de etappe zeer laag en ging pas in de slotfase wat omhoog. Op acht kilometer van de streep werden de koplopers, waarvan Fouchard het langst vooruitbleef, uiteindelijk ingelopen.

De laatste kilometers waren kaarsrecht en Skil-Shimano probeerde een treintje te vormen voor Marcel Kittel. De sprint werd ontregeld door de valpartij, maar de Duitser bleef koel en maakte het in de slotfase uitstekend af. In de straten van Talavera de la Reina boekte hij zijn eerste dagsucces in één van de drie grote ronden.

Sylvain Chavanel blijft de leider in het algemeen klassement.

De etappe van zaterdag gaat over 177 kilometer van Talavera de la Reina naar San Lorenzo de El Esocrial.

Lees alles over de Vuelta op onze special
Bekijk alle klassementen