AMSTERDAM - Met Vincenzo Nibali en Peter Sagan als meest in het oog springende renners begint Liquigas zaterdag aan de Ronde van Spanje.

De kopmannen zullen worden ondersteund door de Italianen Eros Capecchi, Valerio Agnoli, Damiano Caruso, Francesco Bellotti, Mauro Da Dalto en Alan Marangoni en Dominik Nerz uit Duitsland, zo maakte de Italiaanse formatie dinsdag bekend.

"We zijn ons bewust van onze kracht", laat ploegleider Mario Scirea op de website van Liquigas weten. "Nibali heeft goed getraind en liet in de Ronde van Polen zien dat zijn vorm groeiende is. Hij zal zeker een van de hoofdrolspelers worden."

Middengebergte

Waar titelverdediger Nibali zich moet focussen op de etappes in het hooggebergte en de individuele tijdrit, wordt van Sagan veel verwacht in de vele ritten door het middengebergte.

"Peter verkeert in een uitstekende conditie, maar we moeten niet vergeten dat hij nog maar 21 jaar is en begint aan zijn eerste grote ronde. Hij hoeft geen druk te voelen", zegt Scirea over de Slowaak die dit seizoen al elf zeges boekte.

De Vuelta wordt zaterdag op gang geschoten met een ploegentijdrit in Benidorm. Drie dagen later is de Sierra Nevada het decor van de eerste aankomst bergop.