AMSTERDAM - Jurgen Van den Broeck is één van de weinige kopmannen van de afgelopen Tour die ook in de Vuelta van start gaat. Toch zegt de kopman van Omega Pharma-Lotto dat hij in Spanje niet meestrijdt om het klassement.

"Ik heb geen ambitie voor de Vuelta. Het enige wat ik me afvraag is hoe mijn lichaam zal reageren in competitie", verklaart Van den Broeck tegenover het Belgische tijdschrift Humo. "Ik heb nog wat last van mijn onderrug, maar voor de rest valt de pijn wel mee."

Van den Broeck moest tijdens de Tour de France opgeven na een zware valpartij in de achtste etappe. Hij stapte destijds nog zwaar gehavend op de fiets, maar kwam er al snel achter dat verder rijden geen optie was.

Hij ziet zijn deelname aan de Ronde van Spanje echter niet als revanche. "Ik wil vooral drie weken koers in de benen hebben", zegt hij in het tijdschrift. Dat is belangrijk voor volgend jaar. Ik zal dan bewijzen dat ik wel het podium had moeten halen."

Van den Broeck richt zich in de etappekoers, die komende zaterdag van start gaat in Benidorm, vooral op een ritzege. "Het is wel prettig om zonder verwachtingen te kunnen koersen. Kan ik een rit winnen: des te beter."