AMSTERDAM - Alex Rasmussen heeft een nieuwe ploeg. De Deen, die vorige week te horen kreeg dat HTC-Highroad volgend seizoen niet meer bestaat, werd woensdag vastgelegd door Garmin-Cervélo.

De 27-jarige Rasmussen rijdt sinds 2009 op het hoogste niveau. De eerste twee jaar van zijn carrière reed hij voor Saxo Bank.

"Alex is een enorm talent", prijst teambaas Jonathan Vaughters de nieuwe aanwinst van zijn ploeg.

"Hij heeft bewezen een veelzijdig renner te zijn - hij is overduidelijk een begaafd baanrenner en heeft dat kunnen vertalen naar de weg. Hij kan sprinters brengen, is een uitzonderlijke tijdrijder en ontwikkelt zich tot een goede renner voor de klassiekers."

Verleden als baanrenner

Rasmussen won in 2008 zilver en brons bij het WK baanwielrennen en pakte op de Olympische Spelen in Beijing zilver op de ploegenachtervolging. Een jaar eerder was hij Deens kampioen op de weg.

De afgelopen jaren breidde Rasmussen vooral zijn palmares op de weg uit. Vorig jaar won hij een rit in de Ruta del Sol en de GP Herning en twee etappes in de Vierdaagse van Duinkerken. Eerder dit jaar schreef hij het Philadelphia International Championship op zijn naam.