AMSTERDAM - Lars Boom heeft vrijdag opgegeven in de dertiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De 25-jarige renner moest al vroeg lossen in de tweede Pyreneeënrit.

Na ruim een uur koers stapte Boom in de auto van de ploegleiding. De oud-veldrijder kampt met een achillespeesblessure.

Donderdag finishte de tijdrijder als een-na-laatste in de eerste serieuze bergrit nadat hij woensdag nog ten aanval was getrokken en pas op drie kilometer van de finish werd ingerekend.

Rabobank heeft nu nog zeven renners in de Tour. Zondag staakte de Spanjaard Juan Manuel Garate de strijd.

Klöden

Ook Andreas Klöden heeft vrijdag opgegeven. De nummer twee van de Tour van 2004 was afgelopen week betrokken bij verschillende valpartijen.

Klöden ging vrijdag in Pau nog wel van start, maar moest al na vijf kilometer het peloton laten rijden. Na ongeveer een uur stapte hij in de wagen van de ploegleiding.

RadioShack verloor eerder deze ronde al Jaroslav Popovitsj, Christian Horner en Janez Brajkovic. Levi Leipheimer is nog wel in de Tour, maar hij heeft door verschillende valpartijen ook al een flinke achterstand op de favorieten.

Naast Boom en Klöden staakte ook de Rus Vladimir Isaitsjev vrijdag de strijd. De Belg Gert Steegmans ging niet van start.

Volg live de dertiende etappe

Lees alles over de Tour de France op de special van NUsport