AMSTERDAM - Lance Armstrong en Tyler Hamilton zijn elkaar afgelopen weekeinde toevallig tegen het lijf gelopen in een restaurant in Aspen, Colorado.

De ontmoeting is pikant, omdat Hamilton zijn oude kopman drie weken geleden beschuldigde van dopinggebruik in het televisieprogramma 60 Minutes van CBS.

In de Verenigde Staten loopt er momenteel een federaal onderzoek naar de vermeende dopingpraktijken bij US Postal, de oude ploeg van Hamilton en Armstrong, tussen 1999 en 2004.

Vernietigen

Volgens advocaat Chris Manderson van Hamilton werd zijn cliënt bij de onverwachte ontmoeting door Armstrong geïntimideerd.

“Hij uitte het dreigement dat zijn advocatenteam Hamilton compleet zal vernietigen, dat zijn leven een hel zal worden.”

Hamilton zou de tirade van Armstrong stoïcijns hebben aangehoord. Toch voelt Manderson zich geroepen het incident te melden bij de autoriteiten.

“Armstrong wordt mogelijk aangeklaagd in een rechtszaak met Hamilton als getuige", vertelt hij aan ESPN. "Als er contact is tussen die twee, zeker agressief contact, is een advocaat verplicht dat aan te kaarten. Wat zij ermee doen, weet ik ook niet.”

Niet vijandig

Armstrongs advocaat en tevens woordvoerder Mark Fabiani geeft geen commentaar, in tegenstelling tot Jodi Larner, de mede-eigenaar van het restaurant.

Volgens haar stond Armstrong bij haar in de buurt toen Hamilton langs liep. Vervolgens zou er een korte woordenwisseling zijn gevoerd. “Het was totaal niet vijandig, er werd geen scène gemaakt. De verklaring van Hamilton is pure fictie.”