MANAVGAT - Kenny van Hummel heeft zaterdag vergeefs een gooi gedaan naar de ritzege in de Ronde van Turkije

De sprinter uit de wielerploeg Skil-Shimano werd aan het slot van de zevende etappe in Manavgat verslagen door de Italiaan Andrea Guardini, die eerder ook al de openingsetappe op zijn naam had geschreven.

De derde plaats was voor de Amerikaan Tyler Farrar. De Rus Aleksandr Efimkin behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Forceren

In de voorlaatste etappe probeerden vier renners al vroeg een beslissing te forceren. De Belg Rob Goris, de Fransman Yohan Bagot, de Rus Aleksandr Riabkin en de Italiaan Andra Pasqualon reden na 30 kilometer weg uit het peloton, dat de vluchters niet echt ver liet uitlopen.

De maximale voorsprong lag rond de twee minuten. Op 35 kilometer van de streep was het gedaan met het kwartet, dat als kopgroep werd opgevolgd door de Belg Sep Vanmarcke, de Italiaan Pablo Locatelli en de Bulgaar Svetoslav Tchanliev.

Massasprint

Ook die drie konden een massasprint niet voorkomen. Guardini was daarin oppermachtig. Het was de achtste seizoenszege voor de 22-jarige neoprof van Farnese Vini. Van Hummel roemde het werk van zijn ploeggenoten. ''Even dacht ik dat ik ging winnen, maar een kleine Italiaan was gewoon iets sneller'', zei de sprinter na zijn tweede plaats.

Zondag verdedigt klassementsleider Efimkin een voorsprong van 1 minuut en 13 seconden op de Kazak Andrej Zeits.