AMSTERDAM - Alberto Contador krijgt vóór de start van de Tour de France te horen of de door de wielerbond UCI en de dopingautoriteit WADA aangespannen beroepszaak over zijn vermeende gebruik van clentuberol succes heeft gehad of niet.

Dat maakte het internationale sporttribunaal CAS woensdag bekend.

De Spanjaard testte in 2010 positief op clentuberol, maar beweerde zelf dat de stof in door hem gegeten vervuild vlees moet hebben gezeten.

Een door de UCI overgenomen schorsing werd van tafel geveegd nadat de Spaanse wielerfederatie concludeerde dat de controles niet betrouwbaar genoeg waren.

CAS benoemde woensdag een onderzoekscommissie om het beroep te behandelen. Deze bestaat uit voorzitter Efraim Barak, Quentin Byrne-Sutton en professor Ulrich Haas. Contador prefereerde zelf de benoeming van Haas, hoewel deze onder meer betrokken was bij de tweejarige schorsing van Alejandro Valverde.

Giro

Contador neemt met de Saxo Bank-ploeg deel aan de Giro d'Italia. De uitspraak van het CAS bepaalt of de Spanjaard vanaf 2 juli zijn titel in de Tour mag verdedigen.

Indien het CAS de UCI en het WADA in het gelijk stelt, raakt Contador zijn titel van 2010 in de Ronde van Frankrijk kwijt en kan hij rekenen op een schorsing van twee jaar.