AMSTERDAM - Wielerploeg Garmin-Cervélo overweegt Thomas Dekker aan te trekken. De renner kan als zijn schorsing van twee jaar op 2 juli afloopt wellicht deel gaan uitmaken van de opleidingsploeg van Garmin.

Vanuit het Chipotle Development Team kan de dopingzondaar vervolgens doorstromen naar de profformatie van Garmin.

Daar komt Dekker dan onder meer wereldkampioen Thor Hushovd en zijn landgenoten Martijn Maaskant en Michel Kreder tegen.

Het is de verwachting dat Dekker binnen afzienbare tijd zelf de knoop doorhakt, zo meldt de Telegraaf.

Het aanbod van Garmin-Cervélo is opmerkelijk, omdat de ploeg van de Amerikaan Jonathan Vaughters een zero-tolerance beleid nastreeft waar het doping betreft.

Garantie

Volgens Vaughters is het bericht dat Dekker al een contract aangeboden is, dan ook wat voorbarig. Hij wil eerst de garantie dat de Nederlander volledig 'schoon' is.

''Hij heeft nog niet alle lichamelijke tests ondergaan waarom we gevraagd hebben'', reageert Vaughters tegenover Cyclingnews.com.

''Voordat dat zover is, kunnen wij nog niets beslissen. Als Thomas goed door de tests komt, overwegen we hem een kans te bieden bij het continentalteam.''

Vaughters heeft Dekker tevens verzocht contact op te nemen met het mondiale antidopingbureau WADA om volledige openheid te geven over zijn verleden.

''Ik heb hem gevraagd hen alles te vertellen wat ze willen weten. Dat was voor mij een voorwaarde om het aantrekken van Dekker in overweging te nemen. Maar ook dat wil nog niet zeggen dat we hem gaan vastleggen.''

Bloedwaarden

Dekker was in 2008 al in gesprek met de formatie, maar tot een overeenkomst kwam het niet omdat Vaughters de bloedwaarden van de Noord-Hollander niet vertrouwde.

Dekker werd in 2009 kort voor de start van de Ronde van Frankrijk door de UCI schuldig bevonden aan het gebruik van het prestatieverhogende middel Dynepo. Daar kwamen enkele nieuwe controlemethodes aan te pas. Hij gaf later toe dat de beschuldigingen klopten.