COMPIEGNE - Fabian Cancellara staat zondag weer als grote favoriet aan de start van de derde grote voorjaarsklassieker, Parijs-Roubaix.

Een week na zijn mislukte missie in de Ronde van Vlaanderen hoopt de Zwitserse wielrenner revanche te nemen en zijn zege in de kasseienklassieker van vorig jaar te herhalen.

Zijn voornaamste tegenstander is net als een week eerder de Belg Tom Boonen. ''Ik ben zeker niet de enige favoriet'', riep Cancellara in de aanloop.

Boom

Cancellara deed in Vlaanderen een vergeefse poging net als in 2010 te winnen. De Zwitser trok in de slotfase ten aanval, maar zag uiteindelijk de Belg Nick Nuyens zegevieren. Cancellara kwam als derde over de streep, zijn grote concurrent Boonen als vierde.

Sebastian Langeveld, zondagmorgen ook weer aan de start in Compiègne, was de beste Nederlander in Vlaanderen met de vijfde plaats. Met Lars Boom vormt hij zondag de frontlinie van de Raboploeg.

Dertien Nederlanders beginnen zondagmorgen aan de kasseienklassieker over 258 kilometer naar Roubaix. Ze komen onderweg 27 kasseienstroken met een totale lengte van 51,5 kilometer tegen.