AMSTERDAM - Sebastian Langeveld denkt dat hij de Omloop Het Nieuwsblad heeft kunnen winnen dankzij een uitvoerige verkenning van de aankomst. Met dank aan de kennis die hij opdeed versloeg de Raborenner in de sprint Juan Antonio Flecha.

De 26-jarige Nederlander plaatste vijftig kilometer van de streep een demarrage, waarna hij alleen op kop kwam te zetten. “Ik wilde koers maken en besloot toch maar door te rijden omdat ik me erg goed voelde”, aldus Langeveld in gesprek met Sporza.

Flecha zette de achtervolging in en sloot aan met nog vijftien kilometer te gaan, nadat de eenzame koploper even inhield. “Het was mijn eigen beslissing om te wachten, want ik begreep dat Flecha kort achter me reed.”

Riskant

“We verspeelden beiden veel krachten en het draaide uit op een sprint van man tegen man. Ik was er niet zeker van. Maar ben heel blij dat ik zo de finale kon rijden en wist te winnen, ook al was het verschil o zo klein op de streep.”

Langeveld verkende donderdag uitvoerig de aankomst in Gent en denkt dat dit van doorslaggevend belang was in de sprint tegen Flecha. “Het was een beetje riskant, maar ik wist dat het kort voor de streep in mijn voordeel zou zijn als ik van rechts naar links ging. Dat leverde me de zege op.”