AMSTERDAM - Een huiszoeking in de woning van Riccardo Ricco heeft tot dusver geen bewijs opgeleverd dat de Italiaanse wielrenner zich schuldig heeft gemaakt aan het uitvoeren van een bloedtransfusie.

Daardoor is er nog altijd geen hard bewijs verzameld tegen de renner van Vacansoleil, meldt De Telegraaf. De huiszoeking leverde enkel een pilstrip en flacon met buitenlands opschrift op.

Tot dusver heeft alleen de behandelend arts verklaard dat Ricco aan hem heeft toevertrouwd dat er sprake is geweest van een bloedtransfusie. De vader van de Italiaanse wielrenner ontkent echter dat zijn zoon dat gezegd heeft.

De bloedwaarden van Ricco zullen nader worden onderzocht. Vacansoleil heeft ploegarts Daniel DeMarteleire naar Pavullo, waar de renner nog altijd in het ziekenhuis ligt, gestuurd. De ploeg wil durende het onderzoek echter geen inhoudelijke uitspraken doen.

Zero tolerance

Vacansoleil voert een zero tolerance-beleid tegen het gebruik van doping. Medewerkers die zich vergrijpen aan prestatiebevorderende middelen worden op staande voet ontslagen.

Hoewel de ploeg eerder aangaf 'uit te gaan' van het ergste, kan zij de renner niet ontslaan als Ricco blijft ontkennen en bewijs uitblijft.