Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Van Paassen: Slechtste uitslag van seizoen

AMSTERDAM - In de schaduw van winnares Marianne Vos reed veldrijdster Sanne van Paassen een teleurstellend wereldkampioenschap. Van Paassen ging voor het podium, maar finishte op ruime afstand van de medaillewinnaars als zesde.
Door NUsport/Ties Aben

"Uitgerekend op het WK rijd ik mijn slechtste uitslag van het seizoen", zuchtte Van Paassen, die vorige week in Hoogerheide de eindzege in de wereldbeker voor zich opeiste.

"Dat is balen natuurlijk. Ik had er meer van verwacht. Winnen zou lastig worden, maar ik hoopte wel op het podium."

Al vroeg in de race merkte Van Paassen dat het haar dag niet was. "Ik reed niet lekker, de spanning op mijn spieren was niet goed. Halverwege kreeg ik zelfs kramp. Dan weet je het niet gaat lukken."

Voorbereiding

Een reden voor het mindere optreden kan de wat gebrekkige WK-voorbereiding zijn. "In januari ben ik ziek geweest. Daardoor heb ik niet kunnen trainen zoals ik wilde. Maar het is natuurlijk ook zo dat dagen als deze er in een seizoen altijd tussen zitten. Jammer genoeg bij mij tijdens de mooiste wedstrijd van het jaar."

Maar de kleine Brabantse kon haar mindere optreden in Sankt Wendel ook snel weer relativeren. "Ik heb de wereldbeker gewonnen, dus mijn seizoen is geslaagd. Een WK-medaille zou een mooie bonus zijn. Die bonus heb ik dus niet, maar de werelbeker blijft wel van mij."
sdann


Lees meer over:

Marianne VosWK veldrijdenSanne van Paassen

Aanbevolen artikelen