SANKT WENDEL - Sven Nys acht de kans groot dat hij zondag in Sankt Wendel zijn tweede wereldtitel pakt.

Zes jaar geleden won de Belgische veldrijder in dezelfde plaats zijn eerste regenboogtrui bij de profs. Volgens Nys wijzen voor hem alle tekenen weer in de goede richting.

''Ik heb zowat alles mee'', keek Nys vrijdag vooruit naar zijn dertiende WK. ''Ik heb veruit de meeste ervaring. Ik heb een contract ondertekend tot het einde van mijn carrière. Mijn conditie is na mijn ziekte tijdens het Belgisch kampioenschap steeds in stijgende lijn gegaan."

"Daar bovenop kan het een tactische wedstrijd worden. Het lijkt er sterk op dat alles in kannen en kruiken zit om me aan een tweede titel te helpen."

Respect

De 35-jarige renner maakt zich er ook niet druk om als hij zondag naast de titel grijpt. ''Dat is dan maar zo. Ik breek er mijn hoofd niet meer over. Had ik meer wereldtitels kunnen behalen als ik tijdens de seizoenen wat minder andere crossen had willen winnen? Kan zijn."

"Maar zou ik daarom gelukkiger geweest zijn? Ik denk het niet. Het respect dat ik nu van iedereen krijg voor de manier waarop ik mijn carrière met zoveel successen uitgebouwd heb, is me meer waard dan enkele wereldtitels meer.''

Albert

Zijn landgenoot Niels Albert lijkt na zijn zege vorig week in de wereldbeker de te kloppen man. ''Ik weet dat ik er alles aan heb gedaan om goed te zijn en dat maakt de uitslag zelf minder belangrijk", aldus Albert.

''Over mogelijke scenario's denk ik niet meer na. Zelfs al bedenk je er tien dan blijft de kans groot dat het zondag weer anders wordt. Zinloos dus om daar energie aan te verspillen."

De Tsjech Zdenek Stybar is titelverdediger, maar hij kampte dit seizoen met veel blessures. ''Maar hij zal zeker beter zijn dan vorige week'', voorspelde Albert.