AMSTERDAM - Alberto Contador zal het schorsingsvoorstel van de Spaanse wielerfederatie REFC niet accepteren. Dat laat de 28-jarige klimmer via zijn woordvoerder weten.

Als het aan de Spaanse bond ligt, staat Contador één jaar aan de kant vanwege de uiterst kleine hoeveelheid clenbuterol die tijdens de Tour de France van 2010 in zijn lichaam werd gevonden.

“Hij is overtuigd van zijn onschuld, we doen er alles aan om dit terug te draaien”, meldt Jacinto Vidarte, de zegsman van de ronderenner, aan de krant AS.

Contador heeft nog acht dagen de tijd om aanvullende documenten in te dienen en de REFC van zijn onschuld te bewijzen. “We stappen desnoods naar het internationaal sporttribunaal CAS of welke instantie dan ook”, zegt Vidarte.

Risico

De Spanjaard riskeert een zwaardere straf wanneer hij in beroep gaat tegen zijn schorsing van een jaar wegens overtreding van de dopingregels. Dat meldde Juan Carlos Castano, voorzitter van de Spaanse wielerbond, vrijdag in een tv-interview.

''Als Contador naar het CAS stapt, wordt de zaak mogelijk nog gecompliceerder. Dat kan het voor hem alleen maar erger maken'', voorzag Castano.

Persconferentie

Vrijdagmiddag belegt Contador een persconferentie op Mallorca om nader in te gaan op het voorstel van de REFC. Hij traint daar met zijn nieuwe ploeg Saxo Bank.

Als het voorstel van de Spaanse wielerfederatie wordt omgezet in een besluit, verliest Contador zijn Tourzege aan Andy Schleck.