DIEGEM - De Belgische veldrijder Niels Albert heeft maandag de Superprestigecross in Diegem gewonnen. Hij deed dat voor het tweede jaar op rij.

Omdat Belgisch kampioen Sven Nys in de slotronde pech had, kon de 24-jarige Albert solo over de finish komen. De Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar reed bij zijn rentree na blessureleed naar de derde plaats.

Stybar was een maand uit de roulatie door een knieblessure, maar knalde er bij het kunstlicht van Diegem vol in. De 34-jarige Nys nam snel de koppositie over. In de tweede van de acht af te leggen ronden plaatste Albert al de beslissende demarrage. Alleen Nys kon mee in het wiel van Albert.

Dominant

Het duo domineerde de rest van de wedstrijd en het publiek maakte zich op voor een eindsprint tussen de twee matadors van het veldrijden. Zo ver kwam het niet, want in de slotronde vloog de ketting eraf bij Nys.

Beste Nederlander was Gerben de Knegt op de tiende plaats. Hij moest 1.44 minuut toegeven op de winnaar. Nys verdiende met zijn tweede plaats voldoende punten om na zes manches leider in het klassement van de Superprestige te blijven.

De renner uit Baal maakte maandag ook nog bekend dat hij zijn loopbaan in maart 2014 afsluit. Hij blijft tot die tijd in dienst rijden van sponsor Landbouwkrediet.