AMSTERDAM - Robbie McEwen zet zijn loopbaan voort bij RadioShack. De 38-jarige sprinter zocht een nieuwe equipe omdat Pegasus Sports geen licentie kreeg van de internationale wielerunie UCI.

“Robbie is natuurlijk niet meer de jongste, maar wij weten precies van hoeveel waarde routiniers zijn”, meldt sportief directeur Johan Bruyneel van RadioShack.

McEwen is opgelucht dat hij onder de pannen is voor 2011. “Dit wordt mijn laatste jaar als prof, het is heel mooi dat ik uit mag komen op het hoogste niveau.”

RadioShack, de ploeg van Lance Armstrong, nam eveneens Robert Hunter over van Pegasus Sports. De 33-jarige Zuid-Afrikaan staat net als McEwen te boek als sprinter.

Bruyneel: "Het is triest voor de coureurs en staf van Pegasus, maar die jongens verdienen het om op het hoogste niveau te mogen rijden.''

Met het aantrekken van de twee sprinters bestaat Team RadioShack voor komend seizoen uit 29 rijders, met zeventien verschillende nationaliteiten. McEwen maakt op 16 januari in Adelaide zijn debuut voor de Amerikaanse ploeg.