OVERIJSE - Pech heeft Lars Boom zondag vermoedelijk van een podiumplaats gehouden in de Druivencross van Overijse. Boom was in achtervolging op latere winnaar Sven Nys maar reed in de voorlaatste ronde van de prestigieuze veldrit lek.

De Nederlander van Rabobank eindigde uiteindelijk als zevende.

Belgisch kampioen Nys, zaterdag in Essen ook al de beste, had ruim 20 seconden voorsprong op landgenoot Kevin Pauwels. Klaas Vantornout finishte als derde.

"Balen, maar ik heb hier vooral een mooie cross gereden en ik ben blij dat ik de wedstrijd kleur heb kunnen geven. Het was een mooie dag'', zei Boom.

Gedoe

Boom kwam vorige week ook al in actie in Luxemburg, maar in Overijse trof hij weer de volledige top. Hij maakte indruk met zijn optreden en stond na afloop ook volop in de belangstelling.

''Al dat gedoe hoeft eigenlijk niet voor mij. De jongens die op het podium staan moeten de aandacht krijgen. Dit zijn voor mij vooral trainingswedstrijden. Mijn ambities liggen op de weg.''

De wereldkampioenschappen veldrijden maken geen deel uit van het programma van Boom. Zijn goede wedstrijd in Overijse brengt daar ook geen verandering in. ''Het WK rijd ik niet, dat staat vast'', aldus Boom.