ESSEN - Sven Nys heeft zaterdag in Essen de vierde wedstrijd van de Gazet van Antwerpen Trofee op zijn naam gebracht.

De Belgische veldrijder had op de finish een paar seconden voorsprong op zijn landgenoot Klaas Vantornout. Kevin Pauwels zorgde met een derde plaats voor een volledig Belgische podium.

De Belg Niels Albert reed in de laatste ronde alleen aan de leiding en leek op weg naar de zege. Maar hij kreeg een lekke band en raakte hierdoor zijn voorsprong kwijt. Hij eindigde nu als vijfde. Gerben de Knegt arriveerde als achtste.

Verbazende uitslag

Nys voelde zich vanwege de pech van Albert na afloop niet de winnaar. ''Een verbazende uitslag want de tweede beste heeft gewonnen'', concludeerde de Belgische kampioen.

''Niels reed zo'n snelle laatste ronde dat hij vertrokken was voor winst. Maar dan kreeg hij pech en dat hoort bij de koers.''

Albert was teleurgesteld. ''Niet mijn minder goede start was een probleem maar mijn slotronde. Dertig meter voorbij de materiaalpost reed ik in een diepe plas lek. Meteen kon ik het natuurlijk vergeten. Zo ver rijden op een lekke tube was onmogelijk zonder plaatsen te verliezen. Op naar zondag in Overijse dan maar."

Boom

Pauwels nam de leidende positie in het klassement over de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar, die vanwege een blessure niet meedeed.

Bij de beloften was er succes voor Lars van der Haar. Hij bleef de Belg Wietse Bosmans voor. Tijmen Eising eindigde als derde.

De veldrijders komen zondag in actie in Overijse. Ook oud-wereldkampioen Lars Boom maakt daar zijn opwachting.