AMSTERDAM - Michael Rasmussen koerst volgend seizoen voor Team Bianchi-M1, dat de licentie overneemt van de Deense amateurploeg Stenca Trading.

De firma Christina Watches is verantwoordelijk voor deze ontwikkeling. “Het motto van ons team is: ‘iedereen verdient een tweede kans’. Michael is onze enige kopman”, lichtte Christina Hembo, de eigenaresse van Christina Watches, donderdag toe op een persconferentie.

Team Bianchi-M1 komt volgend jaar uit in de Continental Tour, het derde niveau in het cyclisme. “Mijn eerste keuze was Saxo Bank. Toen die deal afketste, trad plan B in werking”, meldde de 36-jarige Rasmussen.

“In 2016 hopen we deel uit te maken van de UCI World Tour en zo rechtstreekse deelname aan de Tour de France af te dwingen.”

Ploegleider

Rasmussen zelf acht de kans klein dat hij ooit nog als renner terugkeert in de Ronde van Frankrijk. “Ik zie mezelf ook achter het stuur zitten in de ploegleiderswagen.”

Hembo begon zeven jaar geleden met haar bedrijf Christina Watches. De ontwerpster van horloges ontfermt zich sinds juli over Rasmussen, die er na het aflopen van zijn schorsing in 2009 maar moeizaam in slaagde om nieuwe ploegen te vinden.

Periodes bij de bescheiden formaties Tecos-Trek en Miche-Silver Cross verliepen weinig succesvol.