AMSTERDAM - Michael Rasmussen is 'zwaar teleurgesteld' dat hij volgend jaar niet voor Saxo Bank-Sungard uitkomt. De 36-jarige Deen is door ploegleider Bjarne Riis niet opgenomen in de definitieve rennerslijst die woensdag werd gepubliceerd.

"Het nieuws kwam echt als een shock", zegt Rasmussen tegen de Deense televisiezender Sporten.

"Ik ben zeer teleurgesteld en verdrietig. Ik hoopte echt voor Bjarnes team te mogen rijden", zegt Rasmussen.

"Voor mijn gevoel was een overeenkomst dichtbij. We hebben lange tijd gesproken en daarom is het teleurstellend dat het uiteindelijk niet rond is gekomen."

Negatieve publiciteit

De exacte reden voor het afketsen van de transfer heeft Saxo Bank niet bekendgemaakt, maar algemeen wordt aangenomen dat de ploeg bang is voor meer negatieve publiciteit.

De afgelopen maanden raakte Saxo Bank in opspraak vanwege een positieve dopingtest van de nieuwe kopman Alberto Contador.

Rentree

Rasmussen hoopte bij de Deense wielerploeg zijn rentree op het hoogste niveau te maken. De klimmer werd in 2007 tijdens de Tour door de leiding van de Rabobankploeg uit de koers gehaald en op staande voet ontslagen wegens het overtreden van de interne regels.

Rasmussen, op dat moment drager van het geel, zou in aanloop naar de Ronde van Frankrijk meerdere keren hebben gelogen over zijn verblijfplaats.

De UCI schorste Rasmussen uiteindelijk voor twee jaar omdat hij drie out-of-competition dopingcontroles had gemist. In januari maakte Rasmussen zijn rentree bij de kleine Italiaanse wielerploeg Miche.

Contador

Riis verklaarde woensdag dat kopman Contador gewoon meegaat op trainingskamp naar Spanje. De ploeg heeft daarvoor, ondanks de voorlopige schorsing van de Spanjaard, toestemming gekregen.