Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Nys wint in modderpoel in Hamme-Zogge

HAMME-ZOGGE - Veldrijder Sven Nys heeft zondag de derde wedstrijd van de Superprestige in Hamme-Zogge gewonnen. In een modderpoel bleef de Belgische kampioen zijn landgenoot Klaas Vantornout net voor. Niels Albert werd derde.
Door ANP

Met zijn overwinning onderbrak Nys de zegereeks van Zdenek Stybar. De Tsjechische wereldkampioen won de eerste twee races in de Superprestige.

Hij was zondag niet helemaal fit en eindigde als zesde. Nys neemt de leiding in de tussenstand van hem over.

Gerben de Knegt was de beste Nederlander op de achtste plaats.

Blubber

Nys, die donderdag ook won in Niel, voelt zich niet bepaald thuis bij wedstrijden in de blubber. Maar zijn goede vorm hielp hem in Hamme-Zogge. ''Ik zit gewoon in een uitstekende periode en wil die benutten om zoveel mogelijk te winnen.''

''Momenteel lukt dat ook in omstandigheden die me niet helemaal liggen. Lange loopstroken zijn niet mijn ding. Mede daarom ben ik bewust rustig gestart. In de voor mij betere stroken heb ik de kloof gedicht en op dezelfde stroken koos ik vervolgens mijn momenten uit om de concurrenten onder druk te zetten", keek Nys terug op de wedstrijd.

Bonus

Dat hij nu ook de leiderstrui in zijn bezit heeft, was voor Nys een mooie bonus. ''Met Gavere en Gieten volgen de komende twee weken crossen waar ik mijn leidersplaats kan verdedigen. Iedereen weet dat ik heel graag een tiende Superprestige op mijn palmares wil, maar ze zullen het me zeker niet makkelijk maken."


Lees meer over:

Sven NysVeldrijden

Aanbevolen artikelen