ZONHOVEN - De Tsjech Zdenek Stybar heeft zondag in het Belgische Zonhoven de tweede cross uit de Superprestigereeks gewonnen.

De wereldkampioen, drie weken geleden ook al de sterkste in de openingscross in Ruddervoorde, finishte met enkele seconden voorsprong op de Belg Kevin Pauwels.

Belgisch kampioen Sven Nys werd derde.

Na twee wedstrijden heeft Stybar vier punten voorsprong op Nys en Bart Aernouts, de Rabo-Belg die vierde werd in Zonhoven. Gerben de Knegt was de beste Nederlander. Hij bleef net buiten de top tien: elfde.

Attent

Stybar was altijd attent in een wedstrijd waarin tot twee ronden voor het einde zes mannen aanspraak maakten op de overwinning. Behalve de uiteindelijke bezetters van het podium waren dat de Belgen Aernouts, Niels Albert en Bart Wellens.

Nadat die laatste had moeten lossen plaatste Stybar zijn zoveelste aanval. Met een voorsprong van amper zes seconden begon de renner van Telenet-Fidea aan de voorlaatste ronde.

Spannend

Daarin verdubbelde hij zijn voorsprong, maar in de slotronde werd het toch nog spannend toen Pauwels steeds dichterbij kwam.

De wereldkampioen hield zeven tellen over, De Knegt kwam een kleine drie minuten na Stybar binnen. De volgende wedstrijd om de Superprestige is op 14 november in Hamme-Zogge.