AMSTERDAM - Filippo Pozzato en Vincenzo Nibali twijfelen aan het nut van nachtelijke dopingcontroles, zoals het WADA bepleit.

De Italiaanse coureurs hopen dat de wielerunie UCI het advies van de antidopingautoriteit naast zich neerlegt. “Wat is het verschil tussen een test om 23.00 uur ’s avonds, zoals nu geregeld gebeurt, en 3 uur ’s nachts? Ik vind het een beetje overdreven”, vertelt Pozzato aan Cyclingnews.

Nibali, de winnaar van de Ronde van Spanje, reageert met een kwinkslag op het WADA-voorstel. “De controleurs mogen, als ze daar prijs op stellen, bij mij in de kamer slapen. Afgelopen seizoen ben ik soms twee keer getest tussen etappes in. Tijdens het hele jaar heb ik zo’n zeventig keer bloed- en/of urinestalen afgegeven.”

Visconti

Italiaans kampioen Giovanni Visconti vindt dat de renners zich assertief moeten opstellen. “We laten alles maar gebeuren. Daarom ben ik niet verrast door dit rapport."

"Hoe reageert een voetballer als hij in de nacht voor de finale van de Champions League wordt gewekt? Het begint te lijken op een obsessie.”