DORTMUND - Manager Gerrie van Gerwen heeft geen nieuwe sponsor voor zijn wielerploeg Milram kunnen vinden. Na vijf jaar verdwijnt hij gedwongen uit de sport.

''Hopelijk is het maar voor een jaar. We willen heel graag in 2012 terugkeren en gaan daar alles aan doen'', aldus Van Gerwen.

Het Duitse bedrijf Milram maakte eerder dit jaar bekend te stoppen als geldschieter. Van Gerwen heeft er veel energie in gestoken om een opvolger te vinden.

"We waren ook een paar keer dichtbij. Een keer was zelfs het shirt al bijna gedrukt, maar de financiële basis was toch niet goed. Maar we hebben veel geïnvesteerd en ik heb goede hoop dat dit voor 2012 wel wat oplevert. "

Licentie

Van Gerwen had voor de zekerheid ook een ProTour-licentie aangevraagd voor 2011. "We wilden zeker niet dat het daarop zou afketsen, maar op 1 oktober moesten we alles inleveren bij de UCI, dat haalden we niet. Dus we hebben toen de aanvraag terug moeten trekken."

De Nederlandse manager wijt zijn mislukte sponsorjacht niet aan de financiële crisis. Hij ziet het eerder als een probleem dat er veel onduidelijkheid is over te rijden wedstrijden.

'Weinig duidelijkheid'

"Sponsors willen toch graag weten wanneer ze kunnen scoren, maar er is toch te weinig duidelijkheid over de competitie. De dopingperikelen spelen daar ook dwars doorheen, zeker in Duitsland. Maar dat is niet de belangrijkste reden. Ik heb ook buiten Duitsland naar sponsors gezocht."

Bij Milram staan drie Nederlanders onder contract. Niki Terpstra, zondag op dreef bij de WK op de weg, heeft al een nieuwe werkgever gevonden. Hij verhuist naar Quick-Step. Servais Knaven is inmiddels gestopt. Alleen de toekomst van Wim Stroetinga is onzeker.