MADRID - Alberto Contador overweegt de wielersport te verlaten als hij definitief wordt geschorst wegens overtreding van de dopingregels.

''Als dit niet fatsoenlijk wordt opgelost, dan moet ik maar eens nadenken of ik ooit nog op de fiets stap'', zei de drievoudig Tourwinnaar zondag voor de Spaanse tv-zender Telecinco.

Contador kreeg afgelopen week een voorlopige schorsing opgelegd omdat tijdens de Tour de France het verboden clenbuterol in zijn urine is gevonden.

De Spanjaard (27) beweert zelf dat hij het slachtoffer van besmet vlees is geworden. Hij zou het vlees uit Spanje hebben gegeten voor de tweede rustdag van de Tour in Pau.

De gevonden concentratie was miniem, maar met clenbuterol houden de internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA de nulgrens aan.

Veel vertrouwen

Contador is in afwachting van verder onderzoek van de UCI en WADA. In het slechtste geval riskeert de Spanjaard een schorsing van twee jaar. De Tourwinnaar verklaarde zondag dat hij hoopt binnenkort de training te kunnen hervatten.

''Ik heb er wel vertrouwen in. Dit loopt goed af'', aldus de Spanjaard, die voor volgend seizoen onderdak vond bij de nieuwe wielerploeg van de Deen Bjarne Riis.

De doorgaans goed ingevoerde Spaanse krant El Pais meldde dat de UCI er veel aan gelegen is de affaire-Contador snel en zonder al te veel ophef op te lossen. Mogelijk zelfs met een schorsing van drie maanden, die de momenteel vakantie vierende renner weinig zou treffen.

Discreet

Andere Spaanse media gaven in het weekeinde aan dat voorzitter Pat McQuaid aan de voorzitter van de Spaanse wielerbond zou hebben aangegeven de zaak diskreet tot een einde te willen brengen. Dat zou binnen acht tot tien dagen moeten gebeuren.

Of dat dat mogelijk is, valt te betwijfelen. De Franse sportkrant L'Equipe en de Duitse tv-zender ARD brachten naar buiten dat Contador mogelijk betrokken is geweest bij bloeddoping. Dat wordt door Contador fel ontkend.