AMSTERDAM - De Italiaanse antidopingbrigade heeft bij een inval in het huis van Riccardo Ricco vijftig verdachte ampullen aangetroffen. De renner van Vacansoleil had die verstopt in een kast. Dit melden Italiaanse en Belgische media.

Ook bij Donato Cannone, voormalig ploegmaat van Ricco bij Ceramica Flaminia, zouden vreemde ampullen gevonden zijn, waaronder cortisone.

De invallen werden gedaan in het kader van het onderzoek met de titel 'Cobra-Red', naar de bijnaam van Ricco. De Italiaan zou niet officieel onder verdenking staan.

In diezelfde zaak werd vorige week al de Italiaanse renner Enrico Rossi, eveneens voormalig rijder van Ceramica Flaminia, opgepakt. Deze zwager van Ricco wordt verdacht van de handel in dopingproducten.

Mosquera

De vondst bij de 27-jarige Ricco, die er net een dopingschorsing op heeft zitten, komt op dezelfde dag naar buiten als de positieve dopingtest van zijn aanstaande ploeggenoot Ezequiel Mosquera.

De Spanjaard, die voor komend seizoen bij Vacansoleil heeft getekend, zou tijdens de Vuelta verboden middelen hebben gebruikt.