AMSTERDAM - Team Sky heeft zich versterkt met Rigoberto Uran, Xabier Zandio en Alex Dowsett. Dat maakte de Britse wielerploeg dinsdag bekend.

Voor hoe lang de Colombiaan Uran, de Spanjaard Zandio en de Brit Dowsett tekenen bij de ploeg die komend seizoen zijn tweede jaar in het peloton ingaat, is niet bekendgemaakt.

Teambaas Dave Brailsford is tevreden met de mix van ervaring in de vorm van de 33-jarige Zandio en jeugdig talent middels de 23-jarige Uran en 21-jarige Dowsett die hij aan zijn ploeg kan toevoegen.

Dwarsdoorsnede

"Deze drie nieuwelingen vormen een dwarsdoorsnede van onze ploeg: een mix van talent en ervaring in de grote rondes met een sterke Britse invloed."

Uran rijdt nu nog zijn wedstrijden voor Caisse d'Épargne . De 23-jarige Colombiaan is al vijf jaar prof en zette dit jaar goede resultaten neer in de Ronde van Zwitserland en de Vuelta.

Meesterknechten

Ook Zandio komt over van de Caisse d'Épargne-ploeg. Sinds 2001 rijdt hij voor die ploeg, die toen nog iBanesto.com heette en later ook Illes Balears. Hij reed al tien grote rondes, waaronder vijf Tours op rij, en is een van de betere meesterknechten in de bergen.

Dowsett rijdt nu nog voor de Trek-Livestrong-ploeg, de opleidingsploeg van Lance Armstrongs Radioshack. De 21-jarige is de Europees kampioen tijdrijden bij de beloften.

In die categorie rijdt hij ook het WK tijdrijden op de weg, waarna hij naar de Commonwealth Games in New Delhi afreist. Tijdens de Tour de l'Avenir droeg hij een dag de gele trui.