AMSTERDAM - Stuart O’Grady verlaat aan het eind van dit seizoen Saxo Bank. Het besluit van de 37-jarige Australiër om te veranderen van formatie staat los van de beslissing van ploegleider Bjarne Riis om hem uit de Vuelta te zetten wegens het ongeoorloofd tot zich nemen van alcoholische drank.

“Heel jammer dat mijn huwelijk met Saxo Bank, nadat ik zes jaar de ballen uit m’n broek heb gefietst, zo moet eindigen”, laat O’Grady weten aan de krant The Australian.

“Het is ook een streep door de rekening in mijn WK-voorbereiding. Nu moet ik heel hard gaan trainen.”

O’Grady wordt in verband gebracht met de nieuwe, nog naamloze, Luxemburgse ploeg die de gebroeders Schleck op poten zetten. “Ik maak volgende week bekend waar ik heen ga.”

Cafébezoek

De Australiër spreekt de berichtgeving tegen dat hij dinsdag in gezelschap van Andy Schleck tot 5 uur ’s ochtends in een café heeft gezeten, de verklaring van Riis voor het uit de Vuelta verwijderen van het duo.

“Uit de verhalen in de pers maak ik op dat we het de hele nacht op een zuipen hebben gezet. We verlieten om 22 uur ’s avonds het hotel en dronken twee biertjes. Zijn we tot 5 uur 's ochtends op pad geweest? Onzin.”