AMSTERDAM - Team Sky heeft zich teruggetrokken uit de Ronde van Spanje. Aanleiding is de dood van de 43-jarige masseur Txema Gonzalez vrijdag.

“Dit is de enige beslissing die we kunnen nemen”, meldt Dave Brailsford, de algemeen directeur van Sky, op de website van de wielerformatie.

“De organisatie van de Vuelta en de internationale wielerunie (UCI, red.) zijn op de hoogte gesteld van het besluit, dat wordt gesteund door de familie van Txema.”

De masseur belandde vrijdag in Sevilla in het ziekenhuis omdat hij was besmet met een virus. Drie renners van Sky stapten met ziekteverschijnselen uit de ronde. Juan Antonio Flecha was vrijdag de derde die afstapte.

Ploegarts Steve Peters benadrukte dat de bacteriële infectie van masseur Gonzalez van een heel andere aard is dan het buikgriepvirus dat de renners onder de leden hebben.

Minuut stilte

Het peloton houdt zaterdag voor de start van de achtste etappe een minuut stilte voor Gonzalez.

Voor Sky reden na de opgave van Flecha, John-Lee Augustyn en Ben Swift nog zes renners in de Vuelta: Thomas Löfkvist, Kjell Carlström, Simon Gerrans, Lars Petter Nordhaug, Peter Kennaugh en Ian Stannard.