UTRECHT - Wesley Kreder heeft zondag in Utrecht de Ronde van Midden-Nederland gewonnen. De renner van het Rabobank-opleidingsteam versloeg op de Maliebaan zijn medevluchter Jarno Gmelich Meijling van Team Piels in de sprint.

Het tweetal was op veertig kilometer van het einde weggereden uit een kopgroep van veertien om vervolgens in de stromende regen stand te houden tot het einde. De Duitser Michael Schweizer sprintte achter hen naar de derde plaats.

De Ronde van Midden-Nederland had voor het eerst een plaats op de internationale kalender van de UCI gekregen, maar de deelnemers kregen 203 wedstrijdkilometers lang met typisch Nederlands herfstweer te maken.

Al na dertig kilometer ontstond de kopgroep van veertien die vele minuten aan voorsprong bijeen reed. Rabobank was met vier man goed vertegenwoordigd en speelde het spel voorbeeldig uit.

Luxe positie

Kreder, de neef van Garmin-prof Michel, bleek in de regen namelijk over de snelste benen te beschikken. ''Met drie man achter me zat ik in een luxe positie en daarom heb ik me net iets meer kunnen sparen tijdens onze lange vlucht. Ik vertrouwde erop dat ik Jarno in de sprint kon verslaan.''