AMSTERDAM - Testteam Cervélo zegt het wielerpeloton definitief vaarwel. Daardoor is de toekomst van onder andere Theo Bos onzeker. Het ploegmanagement hoopt een groot deel van de doorlopende contracten onder te brengen bij de Amerikaanse formatie Garmin-Trainsistions.

Thor Hushovd, Heinrich Haussler, Andreas Klier en Roger Hammond maken zeker de overstap naar Garmin. Carlos Sastre tekende onlangs een contract bij de nieuwe Geox-ploeg.

“Ik kan niet ontkennen dat het waar is. De toekomst gaat veranderen. Voor mij is het ook nog een vraag hoe", vertelt ploegleider Jean-Paul van Poppel aan NUsport. "Ik verwacht dat we er helemaal mee stoppen, maar op dit moment kan ik er niks zinnigs meer over zeggen."

Nederlandse tijdrijdster Regina Bruins, ook rijdend voor Cervélo, is verrast door het bericht. “Ik ben nog in onderhandeling met de ploeg, morgen heb ik een afspraak met de ploegleider. Ik ben verbaasd en kan hier dus niets over zeggen.” Theo Bos was niet bereikbaar voor commentaar.

Het verdwijnen van Cervélo zat er al een beetje aan te komen. De laatste maanden ontstonden er in het bedrijf meningsverschillen. Sommige mensen zouden het budget voor de profploeg te hoog vinden.