AMSTERDAM - Niki Terpstra begint als kopman van de Duitse wielerploeg Milram aan de Ronde van Spanje. De Nederlandse renner voert samen met de Duitser Markus Fothen zijn ploeg aan.

Terpstra ging eerder dit jaar ook al van start in de Tour de France, maar kreeg daar al snel te kampen met ziekte. De renner is niet de enige Nederlander bij Milram in de Vuelta. Teammanager Gerry van Gerwen en ploegleider Servais Knaven zijn ook in de ronde aanwezig.

De ploeg richt zich in Spanje op dagsucces. "Wij willen een etappe winnen", blikt Van Gerwen vooruit. "Daarnaast willen wij in een aantal etappes van voren aanwezig zijn. Vorig jaar lukte ons dat aardig."

Overstap

Naast Terpstra en Fothen begint Milram aan de Vuelta met de Duitsers Markus Eichler, Robert Föster, Dominik Roels, Johannes Frölinger, Paul Voss en Björn Schröder. De Belg Roy Sentjes completeert de ploeg.

Het wordt de laatste grote ronde van de Duitse ploeg met Milram als sponsor. Veel renners hebben daarom besloten de equipe te verlaten. Terpstra maakt volgend seizoen de overstap naar het Belgische QuickStep.