AMSTERDAM - Ploegleider Philippe Mauduit van Cervélo heeft zijn voorlopige selectie voor de Vuelta a España bekendgemaakt. Theo Bos staat ook op de lijst van elf namen, waarvan nog twee renners afvallen.

De 26-jarige Nederlander kan zijn debuut gaan maken in een grote ronde. Carlos Sastre zal de kopman worden bij de Zwitserse ploeg. De meest opmerkelijke naam is die van Iñigo Cuesta. Hij kan met de leeftijd van 41 de oudste renner van het Vuelta-peloton worden.

Podium

"Ons team is zeer gemotiveerd en hongerig om het best mogelijke resultaat in de Vuelta te bereiken. Het zal voor een aantal renners een thuiswedstrijd worden", zegt Mauduit. "Ons doel voor de Vuelta is een etappe winnen en Carlos Sastre op het podium zien te krijgen."

De Spanjaard eindigde al drie keer op het podium (tweede in 2005 en 2007 en derde in 2008). "De koers is ideaal voor hem en wij hebben nu een sterk team om hem te ondersteunen."

De 65e editie van de Ronde van Spanje start op 28 augustus met een ploegentijdrit van iets meer dan 13 kilometer, die 's avonds in Sevilla zal worden gereden.