AMSTERDAM - De Nederlandse wielerequipe Vacansoleil grijpt naast de diensten van Riccardo Ricco. De 26-jarige Italiaan meldt vrijdag in La Gazzetta dello Sport dat hij heeft gekozen voor QuickStep.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt. QuickStep is een van de grootste ploegen”, vertelt Ricco, die deze week zijn contract afkocht bij Ceramica Flaminia, aan de Italiaanse krant.

"Daardoor zal ik opnieuw kunnen starten in de belangrijkste wedstrijden. Ik weet niet wanneer ik mijn eerste koers voor QuickStep zal rijden, maar ik zou graag starten in de Vuelta. Dat zou goed voor mij en voor het team zijn."

Epo

Ceremica bood Ricco dit voorjaar onderdak na het uitzitten van zijn schorsing wegens het gebruik van de epovariant cera in de Ronde van Frankrijk van 2008.

Met een tweede plaats in de Ronde van Trentino en de eindzege in de Ronde van Oostenrijk wekte hij de interesse van verschillende teams, waaronder Vacansoleil. Manager Daan Luijck van de Nederlandse formatie bevestigde woensdag dat hij Ricco een aanbieding voor langere tijd heeft voorgelegd. De klimmer geeft echter de voorkeur aan QuickStep.

'We moeten verder'

Vacansoleil vindt het jammer dat het Ricco niet heeft kunnen contracteren. ''Het verkennende gesprek wat we hebben gehad was positief. Maar hij wil blijkbaar dit jaar nog de Vuelta rijden, daarvoor moet hij nu niet bij ons zijn. Het is niet leuk, maar we moeten nu weer vooruit en verder'', aldus een woordvoerder van de ploeg.

De Nederlandse formatie hoopt toch nog een ronderenner aan de selectie te kunnen toevoegen. Dat is belangrijk met het oog op de ambitie om een ProTourteam te worden. ''We nemen er nu even de tijd voor om te kijken hoe we dat het beste kunnen aanpakken.''