HAMBURG - Wielerploeg Rabobank heeft woensdag zijn selectie bekend gemaakt voor de Vattenfall Cyclassics in Hamburg. Voor de Nederlandse formatie verschijnen de Nederlanders Lars Boom, Tom Leezer, Joost Posthuma, Bram Tankink en Maarten Tjallingii aan de start.

De ploeg wordt gecompleteerd door de Australiër Graeme Brown, Grischa Niermann uit Duitsland en de Belg Nick Nuyens.

De koers in de Duitse havenstad telt als laatste mee voor de landenranking van de UCI. Die ranglijst bepaalt of Nederland net als vorig jaar met zes of negen renners aan de start mag verschijnen bij het WK in Australië. Nederland staat tiende, kort voor Duitsland en Slovenië.

''De tiende plaats geeft nog net recht op negen startplaatsen'', aldus ploegleider Erik Dekker. Volgens hem speelt de UCI-ranking onbewust mee in het hoofd van de renners.

Skil en Vacansoleil

Naast ProTourteam Rabobank maken ook de Nederlandse wielerformaties Skil-Shimano en Vacansoleil zondag hun opwachting in Hamburg. Voor laatstgenoemde is Jens Mouris de enige Nederlander aan de start. Hij zal in dienst rijden van de Sloveense kopman Borut Bozic.

De selectie van Skil-Shimano bestaat onder anderen uit de Nederlanders Koen de Kort, Floris Goesinnen, Roy Curvers, Tom Veelers en Robin Chaigneau.

Vorig jaar won Tyler Farrar de Vattenfall Cyclassics, die vrijwel altijd uitmondt in een massasprint.