RIJSWIJK - Wielerploeg Vacansoleil heeft de Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco een aanbieding voor langere tijd voorgelegd. Dat meldde manager Daan Luijkx van de wielerformatie woensdag.

''Qua profiel past Riccardo perfect in ons team'', zei Luijkx. ''Hij is een aanvaller pur sang en hij is een renner die in de grote rondes mee kan doen voor het klassement.''

Naast de Nederlandse wielerformatie zou het Belgische Quick Step in vergaande onderhandeling zijn met de Italiaan.

''Er zijn een stuk of vier teams naar mijn weten geïnteresseerd in hem. En daar zijn wij er dus één van.''

Doping

Dopingzondaar Ricco maakte begin dit jaar zijn rentree in het wielerpeloton. De 26-jarige Italiaan werd in de Ronde van Frankrijk van 2008 betrapt op het bloeddopingmiddel epo en kreeg een schorsing van twintig maanden.

Dat jaar eindigde Ricco eerder al als tweede in het algemeen klassement van de Giro d'Italia, waarin hij ook twee etappes op zijn naam schreef.

Tweede kans

''We hebben Riccardo stringente afspraken voorgelegd over hoe hij bij ons zou kunnen fietsen'', aldus Luijkx.

''Hij verdient een tweede kans, maar wel onder strenge voorwaarden. We willen niet dat het verleden zich herhaalt.'' De ploeg heeft onder meer aangegeven eigen dopingcontroles uit te voeren.

Vuelta

Ricco kocht zichzelf eerder dit jaar vrij bij de Italiaanse tweedeklasser Ceramica Flaminia om deel te kunnen nemen aan grote rondes.

De Italiaan wil onder meer graag meedoen aan de aankomende Ronde van Spanje. Vacansoleil is niet voor die koers uitgenodigd.