HAMBURG - Frank Schleck zal zondag tijdens de Vattenfall Cyclassics in Hamburg zijn rentree in het profpeloton maken. De Luxemburger gebruikt de Duitse klassieker als voorbereiding op zijn deelname aan de Ronde van Spanje.

Schleck kwam vorige maand ten val tijdens de derde etappe van de Ronde van Frankrijk. De oudere broer van Andy brak zijn sleutelbeen en stond vier weken aan de kant. Hoewel hij al wel reed in het criterium van Luxemburg is zijn officiële rentree nu eveneens aanstaande.

In de ploeg van Saxo Bank zal tevens de nieuwbakken Rabo-coureur Matti Breschel zijn opwachting maken. Vorig jaar werd de Deen tweede in Hamburg, vlak achter de Amerikaan Tyler Farrar.

De uitslag van de Vattenfall Cyclassics volgende week beslist met hoeveel renners Nederland mag afreizen naar de WK in het Australische Geelong. In het UCI-landenklassement staat Nederland momenteel tiende. Die plaats geeft nog net recht op deelname van negen renners. In het UCI-klassement staat Nederland nipt voor op Slovenië en Duitsland.