VALKENBURG - Wielrenster Kirsten Wild heeft zondag voor de derde keer in haar loopbaan de eindzege in de KNWU-topcompetitie voor vrouwen behaald.

De winnares van de eerste drie wedstrijden kon zich in de Holland Hills Classic niet op het podium rijden, maar zag geen van haar directe concurrenten profiteren rond Valkenburg.

De dagzege ging in deze Limburgse eendagswedstrijd naar Grace Verbeke van het Belgische nationale team.

Verbeke zette haar solo in op de voorlaatste beklimming van de Cauberg op twintig kilometer van de eindstreep en hield vervolgens stand. De Nederlandse Chantal Blaak kwam eveneens solo als tweede over de streep, Iris Slappendel won vervolgens de sprint om de derde plaats.

Verrast

Verbeke - eerder dit seizoen winnares van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen - was verrast dat haar eerste demarrage door niemand werd beantwoord.

''Ik wilde eigenlijk de kopgroep uitdunnen, maar ben toen maar alleen verder gaan. Dit is een zege die telt voor mij.''

De positie van klassementsleidster Wild kan later deze maand in de slotwedstrijd - de Omloop van Middag-Humsterland - niet meer bedreigd worden. ''Ik denk dat ik de eindwinst niet gestolen heb na mijn drie overwinnningen'' constateerde ze tevreden in Valkenburg.