BRUSSEL - Peter Pieters is de nieuwe bondscoach van de Belgische baanwielrenners. De directeur van de Belgische wielerbond (KBWB), Jos Smets, heeft dit bekendgemaakt.

Pieters heeft een contract getekend tot eind 2012, met een optie voor nog eens vier jaar. Hij komt in september bij de Europese titelstrijd onder 23 jaar in Sint-Petersburg voor het eerst in actie. Pieters volgt de onlangs ontslagen Michel Vaarten op.

Pieters was tot en met de Olympische Spelen van 2008 in Peking coach van de Nederlandse baanrenners. In november van dat jaar kreeg hij te horen dat de KNWU niet met hem verder wilde. Hij ging daarna aan de slag in Polen. De Poolse wielerbond ging echter failliet en kon Pieters niet meer betalen. Hij zat alweer enige tijd thuis.

'Goede groep vrouwen'

''Ik ben daarom blij met een nieuwe uitdaging'', licht Pieters zondag weten. ''Het is ook lekker dichtbij en we spreken dezelfde taal. Sportief gezien is het zeker ook interessant. Er is een hele goede groep vrouwen en bij de mannen zit ook zeker talent.''

Pieters krijgt de verantwoordelijkheid over de elitegroep bij de mannen en vrouwen. ''Het belangrijkste doel is om Belgische renners naar de Spelen te krijgen. Al zal dat met de lastige olympische kwalificatie voor Europese landen een moeilijke opgave worden. In augustus ga ik met de eerste trainingsstages beginnen.''